zaloguj
PRZEWIŃ

Pomysł na biznes - stylista żywności

Ważne - znajomość języka angielskiego

Na początek warto stworzyć sobie dobre portfolio, aby można było pochwalić się dotychczasowym dorobkiem. Do tego - profesjonalna strona internetowa z mnóstwem zdjęć własnego autorstwa, ulotki, które można zostawić w restauracjach, kawiarniach, barach, reklamy w lokalnej prasie. Warto też założyć własnego bloga.

- Zdecydowanie łatwiej mają ci, którzy przed założeniem swojej działalności pracowali w gastronomii - mówi Joanna. - Mają już wyrobione znajomości, doświadczenie, orientują się na danym rynku. Myślę, że dobry stylista bez problemu znajdzie pracę w większych miastach. Jak już mówiłam, jest nas naprawdę bardzo mało. Warto więc wykorzystać tą szansę. Można też na początek zaczynać jako asystent doświadczonego i znanego już stylisty żywności.Dobry Pomysł na biznes Pani Joanna wskazuje także na jeszcze jedną ważną rzecz.

- Z doświadczenia wiem, że zawód stylisty łączy się ze swobodnym posługiwaniem się językiem angielskim - mówi. - Warto więc podszkolić się w tym języku. Bardzo często bowiem poszukuje się asystenta doświadczonego stylisty żywności w pracy przy produkcjach reklamowych. Wymaga się właśnie biegłego języka angielskiego. Asystent taki  pomaga bowiem zagranicznemu food styliście i koordynuje prace na linii kreacja - reżyser - food stylista.

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.03

Udostępnij artykuł:

Jak odróżnić, źle zorganizowane szkolenia od dobrze zorganizowanych Jak odróżnić, źle zorganizowane szkolenia od dobrze zorganizowanych
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem