zaloguj
PRZEWIŃ

Smacznie i ekologicznie - otwieramy bar ze zdrowym jedzeniem

Wymagania lokalowe

Minimalna kwota, którą powinien dysponować biorca licencji to 200 000zł. Pozostałą kwotę może pomóc sfinansować BIOWAY w formie dotacji, kredytu lub leasingu.

- Nasze oczekiwania względem potencjalnych lokalizacji barów BIOWAY to miasta powyżej 80 tys. mieszkańców, lokalizacje przy głównych ulicach handlowych- mówi Jakub Pierzankowski. - Mogą to być zarówno ruchliwe ciągi piesze, jak i główne ciągi ruchu kołowego. Mile widziane także lokalizacje w centrach handlowych (galerie posiadające przynajmniej 100 lokali kotletywarzywnojajecznehandlowych).

Optymalna powierzchnia lokalu to ulicznego to 150 do 200 m2. Optymalna powierzchni lokalu położonego w strefie food cort galerii handlowej to 50-60 m2.

Mile widziane są lokalizacje narożne. Preferujemy posiadanie lokalu na podstawie umowy najmu lub dzierżawy na okres określony - przynajmniej 10 lat.

Co odróżnia BIOWAY od innych restauracji? Receptury budowane są w oparciu o zasady zdrowego żywienia, skład i sposób przyrządzania potraw jest ustalany z technologiem żywienia i dietetykiem, kucharze przygotowują potrawy codziennie przed otwarciem barów, więc wszystko, co znajduje się w ofercie danego dnia jest świeże i pełne wartości odżywczych. BIOWAY nie stosuje gotowych potraw i sztucznych ulepszaczy, wyklucza smażenie na głębokim oleju i używanie wysokokalorycznych sosów, ogranicza wykorzystanie soli i cukru, posiłki są przyrządzane z uwzględnieniem sezonowych warzyw i owoców oraz produktów zbożowych i nabiałowych, bez użycia mięsa.

Poza tym w ofercie jest szeroki wybór ekologicznych napojów i słodyczy, produkty pochodzą od dostawców żywności ekologicznej oraz ze sprawdzonych, lokalnych upraw. BIOWAY gwarantuje także przystępną cenę i zniżki dla studentów.

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.13

Udostępnij artykuł:

Jaki lokal jest najlepszy na start Jaki lokal jest najlepszy na start
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem