zaloguj
PRZEWIŃ

New York Pizza smaki sprowadzone zza Oceanu

Rozwiewamy wątpliwości

Czy można prowadzić więcej niż jedną restaurację?

- Tak ? odpowiada Tomasz Jench. - Musimy jednak pamiętać, że prowadzenie placówki franczyzowej NYPD wymaga nie tylko nakładów finansowych, ale także zaangażowania franczyzobiorcy. Dlatego też radzimy nabrać cennego doświadczenia prowadząc jedną restaurację i dopiero potem otwierać kolejne.

Czy można samemu komponować jakieś pizze?

- Całe menu w naszej sieci ustalane jest centralnie, co pozwala zachować jednolitą ofertę - mówi Tomasz Jench. - Jednakże z czasem każdy franczyzobiorca poznaje specyfikę swojego rynku i upodobania swoich klientów, wtedy wystarczy zaproponować nam nową pozycję do menu, my ją opracujemy i postaramy się wdrożyć ją do naszego portfolio produktów.img_1705

Podsumowując:

Szacowana kwota inwestycji: To wszystko zależy od wielu niewiadomych takich jak, aktualny stanu lokalu, czy potrzebna będzie zmiana przeznaczenia lokalu itp. Jednak jeżeli chodzi o minimalną kwotę inwestycji to w przypadku NYPD Ekspres (bez konsumpcji na miejscu, tylko wyjazdy i odbiór własny) jest to kwota rzędu OD 35 000 zł netto (bardzo ważne aby podawać kwoty netto). A w przypadku zwykłej restauracji NYPD (z konsumpcją na miejscu) min. Kwota inwestycji wynosi OD 55 000 zł netto. Do tego trzeba doliczyć opłatę wstępną (za przystąpienie do sieci) w kwocie 5000 zł netto niezależnie od tego jaki wybierze się wariant.

Wysokość opłat: Opłata stała to kwota 1000 zł netto. Na to składa się stała opiekuna regionalnego, dostęp do wszystkich naszych zniżek które udało nam się wynegocjować przez kilka lat naszej działalności i poprzez efekt skali. Ponadto robimy wiele marketingu ogólnie sieciowego i ciągle wprowadzamy nowe produkty zwiększające sprzedaż, takie jak mobilna aplikacja dedykowana dla naszej sieci, czy też system zamawiania online poprzez stronę www. Opłata za wejście do sieci to 5000 zł netto. W tej opłacie otrzymują Państwo pomoc od A-Z przy otwarciu lokalu, pomagamy nie tylko w sprawach takich jak dokumentacja HACCP, czy szkolenia. Pomagamy już od etapu poszukiwania idealnego lokalu. Dodatkowy koszt wyszczególniony w umowie to opłata za wprowadzenie zmian na stronie, wraz z przygotowaniem całego zaplecza do strony www i przygotowanie tak zwanego aktywnego menu. Koszt ten to 1900 zł netto. Jest to jednorazowy koszt, późniejsze wszelkie zmiany są darmowe.

Opłaty na fundusz marketingowy: Na chwilę obecną brak, jednak jest zapis iż z czasem będzie pobierana opłata w wysokości 1% od obrotu brutto.

Szacowany okres zwrotu z inwestycji: Bardzo ciężko jest określić kiedy inwestycja się Państwu zwróci, przy omawianiu szczegółów współpracy i fazie analizy danego lokalu/lokalizacji sprawdzamy i przedstawiamy przykładowe prognozy rentowności biznesu.

Okres zwrotu inwestycji/osiągnięcie progu rentowności: Ciężko jest określić nawet przybliżony czas po którym osiągnie się próg rentowności (break even point) bez analizy. Takową analizę przygotowujemy po podpisaniu umowy o zachowaniu poufności. Statystycznie nasze lokale osiągnęły próg rentowności w okolicach 2-3 miesięcy po otwarciu.

Wymagania wobec franczyzobiorców: kapitałowe i lokalowe (ewentualnie inne): Kwota inwestycji od 35 tys zł netto. Można sfinansować działalność zarówno kredytem jak i leasingiem. Pomagamy w załatwieniu formalności leasingowych.

Poszukujemy franczyzobiorców - chcących pracować a nie traktujących naszego przedsięwzięcia tylko jako sposobność na łatwe pieniądze, ponieważ tak nie jest. Gastronomia jest ciężkim kawałkiem chlebaimg_2376-1 W ramach pakietu franczyzobiorca otrzymuje? - pomoc oraz pełne wsparcie przy otwarciu lokalu jak i podczas prowadzenia własnej restauracji spod szyldu NYPD. Dodatkowo zapewniamy pełne szkolenia. Inną korzyścią przystąpienia do NYPD jest otrzymanie pełnego know-how, podręcznika operacyjnego. Dodatkowo otrzymacie Państwo wyłączność terytorialną.

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.23

Udostępnij artykuł:

Yasumi z japońską filozofią pielęgnacji Yasumi z japońską filozofią pielęgnacji
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem