zaloguj
PRZEWIŃ

Pomysł na biznes: zakładamy lodziarnię

Kto z nas będąc dzieckiem nie marzył o prywatnej lodziarni, która spełniałaby nasze smakowite życzenia? Może właśnie lodziarnia, to dla Ciebie najlepszy pomysł na biznes. Jak można spełnić takie marzenie? Możesz, np. skorzystać z oferty sieci Lody Przygoda.

Tekst: Krystyna Paszkowska   Lody Przygoda to marka stworzona przez ludzi lubiących lody. Masa lodowa produkowana jest specjalnie dla tej firmy. - 8-letnie doświadczenie pozwoliło nam na rozwój sprzedaży lodów włoskich z automatu oraz lodów tradycyjnych - mówi Łukasz Przygoda, ABC Consulting. - Oferujemy współpracę długoterminową na jasnych i czytelnych zasadach. U nas możesz prowadzić biznes a zarazem pomagać potrzebującym dzięki obopólnej współpracy z Fundacją Anny Dymnej. Jako nieliczni oferujemy 4 formy współpracy, prawdopodobnie najtaniej na rynku! - dodaje.

Pierwsza forma współpracy - Przyczepa gastronomiczna która może być wyposażona w maszynę do lodów świderków lub lodów włoskich

Przyczepa gastronomiczna posiada:

  • zabudowę meblową w postaci półek, blatów i szafek;
  • kącik sanitarny, w skład którego wchodzą: zlewozmywaki, pompy, zbiorniki i liczniki
  • instalacje elektryczne z certyfikatem bezpieczeństwa
  • instalacje wodno-kanalizacyjne (tzw. obieg zamknięty) - przyłącza z licznikiem zabezpieczającym
  • gniazda 230 V i 380 V - oświetlenie halogenowe - szafka odzieżowa
  • lady
  • Otrzymujesz:
  • Maszynę do lodów - 3 smaki
  • Klimatyzację
  • Gofrownica
  • Tablet do szybkiej komunikacji z hurtownią GRATIS !
  • Expres do kawy o wartości 3000 zł GRATIS !
  • Brak konieczności magazynowania towaru ! (kupujesz tyle ile potrzebujesz)
  • Profesjonalne szkolenie na każdym etapie współpracy
  • Dokumentację sanitarną HACCP oraz GHP

Druga forma współpracy - Mała kawiarnia w pełni wyposażona przez naszą firmę wystarczy lokal własny lub wynajmowany

Mała kawiarnia staje się coraz większą konkurencją dla dużych lokali. Jest to wynikiem trendów, zmieniającej się mody i zachowań samych konsumentów.Pośpiech sprawia że klienci uwielbiają szybką obsługę na wynos.Jakość, szybkość obsługi klientów w naszych punktach to droga do sukcesu.Sztuką nie jest inwestowanie w duże lokale sztuką jest zainwestować w zadowolenie klienta.W menu kawiarni:Lody włoskie,desery,rurki z bitą śmietaną,kaw mrożona.Dodatkowo można ofertę wspogacić o granitor do zimnych napoi oraz o ciasta regionalne. Wyposażenie

  • Meble wysokiej jakości na wymiar
  • Maszyna do lodów włoskich 3 smakowa
  • Ekspres do kawy Lavazza
  • Gofrownica
  • Leżaki firmowe 2 sztuki oraz stoliki
  • Profesjonalne szkolenie Dokumentację sanitarną  

Wsparcie dla franczyzobiorcy

  • Nasi partnerzy przechodzą profesjonalne szkolenia ze specjalistą od lodów oraz przez szkoleniowca z firmy lavazza;otrzymujesz w pełni wyposażony mobilny punkt tylko u nas nie musisz -dokupować żadnego dodatkowego sprzętu masz wszystko aby odnieś sukces;nasza firma traktuje Cię jak partnera- masz zarabiać, a nie wydawać! Dlatego prawdopodobnie mamy najlepszą ofertę na rynku.
  • Brak ryzyka nasze przyczepy odkupujemy od naszych partnerów
  • Niskie koszty wejścia do biznesu lodowego
  • Wsparcie na każdym etapie współpracy przez naszych szkoleniowców
  • Atrakcyjne ceny półproduktów niezbędnych do prowadzenia lodziarni Lody Przygoda & Lavazza.Oto na co może liczyć partner sieci Lody Przygoda:
  • Gratis w postaci witryny do lodów tradycyjnych, reklama zewnętrzna oraz reklama loda 3D
  • Darmowa dostawa produktów z firmowej hurtowni do Państwa punktu
  • Pomoc w dostosowaniu lokalu pod wymogi sanitarne
  • Projekt menu, doradztwo w doborze urządzeń gastronomicznych
  • Rozpoznawalny znak "Lody Przygoda"
  •  Szkolenie pracowników w zakresie receptur i sprzedaży.

- Aby otworzyć z nami biznes wystarczy 30 tys. zł - mówi Łukasz Przygoda. - Taki jest szacunkowy koszt własnego biznesu w wersji lokalu o powierzchni 10-25 m kw.- W tej kwocie otrzymacie Państwo gotowy biznes.

Co wchodzi skład tej oferty?

  • maszyna do lodów włoskich z 12-miesięczną gwarancją (koszt maszyny to tylko 16 900 zł netto )
  • przystosowanie lokalu o wartości około 3 tys. zł * menu i reklama zewnętrzna wyceniona na około 2 tys. zł
  • miesięczna opłata franczyzowa w wysokości 500 zł (płatna przez 5 miesięcy w sezonie letnim) Łukasz Przygoda podkreśla, że część opłaty franczyzowej przekazywana jest z zgodnie z umową na fundację ANNY DYMNEJ "MIMO WSZYSTKO" 
  • brak opłaty licencyjnej - W cenie maszyny otrzymujecie Państwo mieszankę lodową na wyprodukowanie 1000 sztuk lodów włoskich oraz wafle (1000 szt. x 4 zł = 4 tys. zł ) - zaznacza Łukasz Przygoda.
  • To czysty zysk ! Dzięki umowie podpisanej z producentem lodów Zielona Budka właściciel marki Lody Przygoda jest w stanie zaoferować dodatkowo, opcjonalnie ? dla większych lokali gratis witrynę do lodów włoskich, 7- lub 12-smakową podświetlaną reklamę zewnętrzną, koszulki firmowe oraz podajnik do wafli.

Pawilon gastronomiczny

  • Przyjrzyjmy się dokładniej ofercie. Sieć zapewnia:
  • nowy punkt gastronomiczny z wykonaną wizualizacją
  • 3-smakową maszynę do lodów
  • mieszankę do lodów pozwalającą wyprodukować 1000 sztuk lodów włoskich (Gratis!)
  • zewnętrzną reklamę - lód 3D o wysokości 150 cm (Gratis!)

Wyposażenie:

maszyna do lodów, umywalka, blat roboczy, lodówka

klimatyzacja gratis Cena 45 tys. zł - do negocjacji  

Wymagania stawiane przez sieć Lody Przygoda

Do wyboru są dwie opcje. Zainteresowany posiada lokal stacjonarny w centrum miasta lub przy galerii handlowej, bądź też zezwolenie na postawienie pawilonu gastronomicznego. Ważną informacją dla potencjalnych zainteresowanych jest fakt, że sieć posiada lokalizacje w bezpośrednim sąsiedztwie sklepów Kaufland.

Kalkulacja zwrotu kosztów poniesionych na inwestycję

Koszty

  • sprzedawca - cały etat - 1200 zł (jeśli nasz partner sam sprzedaje koszty zmniejszają się)
  • sprzedawca - pół etatu - 700 zł
  • czynsz przyjmujemy średni -1000 zł
  • zus - 1000 zł (dla osób, które nie miały jeszcze działalności ZUS przez 2 lata - 350 zł)
  • prąd - 300 zł
  • woda - 250 zł

KOSZTY ŁĄCZNE OK. 4500zł

Przychody 

  • utargi dzienne w zależności od pogody i lokalizacji lodziarni wahają się od 800 zł do 3000 zł.
  • średnio przyjmujemy ok. 950 zł (260 lodów), oczywiście sobota i niedziela to 50% więcej, czyli 8 dni (sob - nd) po 1400 = 11.200 zł 22 dni (pn - pt) po 950 = 20.800 zł

Utarg miesięczny 32 000 zł

Rozliczenie

  • Koszt produktów (masa, wafle, polewy, dodatki) to 20% ceny, czyli - 6400 zł.
  • 32.000 zł (obrót w miesiącu) - 6400 zł (koszt produktów) = 25.600 zł (zysk brutto) 25.600 zł - 4500 zł (koszty miesięczne w sezonie) = 21.000 zł - to zysk miesięczny Trzeba dodać nieprzewidziane koszty oraz wziąć pod uwagę, że przy dniach deszczowych utargi będą mniejsze - odejmijmy, więc 6000 zł - co i tak nam daje - 15.000 zysku netto miesięcznie Do tego należy doliczyć ewentualną sprzedaż gofrów.

To ważne

Czas na otwarcie punktu od podpisania umowy to około 2 miesięce - nie trać czasu nasze punkty otwieramy już w Marcu - zachęcają Lody Przygoda.

Biznes Group Łukasz Przygoda

tel 505 593 105

www.lodyprzygoda.pl

email  l.przygoda@biznesgroup.pl

Fot. Materiały powierzone

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.04

Udostępnij artykuł:

Jaki powinien być stosunek teorii do praktyki podczas szkolenia franczyzobiorcy Jaki powinien być stosunek teorii do praktyki podczas szkolenia franczyzobiorcy
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem