zaloguj / zarejestruj
PRZEWIŃ

10 pomysłów na franczyzę w granicach 60 tys. zł

 

„MEAT & FIT – SLOW FOOD" - sieć punktów gastronomicznych typu bistro

 

W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. burgery z wołowiną, szarpaną wieprzowiną, kurczakiem lub wegetariańskie, frytki z batatów lub belgijskie oraz sałatki, smoothies.

 

Informacje dla franczyzobiorcy:

  • pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji;
  • koordynacja wykonania kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru w Sanepid oraz stałe wsparcie podczas remontu i adaptacji;
  • dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci „Meat & Fit" m.in. takich jak: mięso, świeżo wypiekane bułki, sosy, frytki belgijskie, przyprawy.
  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw około 80 % towarów spożywczych wraz z rabatami sieci i dostawą bezpośrednio do lokalu;
  • procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta;
  • szkolenie franczyzobiorcy oraz personelu i przekazanie wszystkich receptur i technologii;
  • wspólnie z franczyzobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności;
  • bieżącą obsługę przez regionalnego opiekuna punktów gastronomicznych.


Przewidywana suma inwestycji:

Minimalna kwota inwestycji to około 30 tys. zł netto (remont, adaptacja oraz wyposażenie sali konsumpcyjnej) + około 30 tys. zł netto (sprzęt kuchenny i akcesoria).

 

Sprzęt kuchenny w kwocie około 30 tys. zł netto można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy). W przypadku osób ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków.

 

Finalna kwota inwestycji może być nieco wyższa i zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była lub nie była gastronomia.

Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej.

 

Wstępna koncepcja pozwoli franczyzobiorcy wraz z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.


Opłaty:

Opłata wstępna: 3 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).

 

Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 350 zł (dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).

 

Opłata miesięczna franczyzowa oraz marketingowa określona w % od obrotu.
 

Podstawowe wymagania sieci:

  • minimalna liczba mieszkańców – 20 tys.;
  • punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych, witryny od strony ulicy;
  • minimalna powierzchnia lokalu to 50 m² (zalecane 65-75 m²).

Od franczyzobiorcy nie jest wymagane doświadczenie w gastronomii.

 

 

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.26

Udostępnij artykuł:

Franczyza bez cięć od.2 Franczyza bez cięć od.2
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO

Sprawdź też inne pomysły na biznes

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem