zaloguj
PRZEWIŃ

Pomysł na biznes – robić wędliny jak marzenie TOP 50

Aromatyczna, wędzona dymem w tradycyjnej wędzarni szyneczka, czy też kiełbasa myśliwska... Trudno jest oprzeć się takiej pokusie, no chyba, że ktoś nie jada mięsa w ogóle. Takich osób nie ma jednak zbyt wielu. Tym razem podpowiadamy na co trzeba zwrócić uwagę zanim zdecydujemy się na otwarcie zakładu mięsnego. Czy to dobry pomysł na biznes? Swoimi doświadczeniami podzielili się właściciele Masarni w Ryjewie na Powiślu. 

Prowadzenie takiego biznesu, jak zakłady mięsne, to nie lada wyzwanie w obecnej sytuacji na rynku. Rzeźnia Masarnia Sprzedaż Mięsa i Wędlin w Ryjewie Norbert Kawski Sp. J. działalność rozpoczęła w 1989 roku. To wówczas Norbert Kawski wcielił w życie marzenie swoje i swojego ojca, aby zbudować własną wędzarnię. Początkowo zakład mieścił się w Kwidzynie i zatrudniał tylko 4 osoby. W tym roku firma obchodzi już 25-lecie istnienia. Jest nie tylko rozpoznawalną marką, ale i docenianą przez klientów.  

Trudna branża 

 - Nie mogłabym z czystym sumieniem zachęcać do zakładania firmy w tej branży, gdyż sytuacja na rynku wcale nie jest łatwa ? mówi Joanna Kawska-Haponik, współwłaścicielka Masarni w Ryjewie…Więcej przeczytasz na stronie: https://dobrepomyslynabiznes.pl/pomysl-na-biznes-robic-wedliny-jak-marzenie 

 

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.31

Udostępnij artykuł:

Franczyza - pod obcym szyldem, ale na własne konto Franczyza - pod obcym szyldem, ale na własne konto
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem