Pomysł na internetowy sklep z eko żywnością

Jeszcze kilka lat temu pomysł na internetowy sklep z eko żywnością mógłby natrafić na barierę związana z nietrwałością produktów. Obecnie jednak sztuczne, kolorowe przetwory idą w odstawkę. Na rynku możemy spotkać wiele produktów z polskich gospodarstw domowych,w których trudno szukać jakiejkolwiek chemii,a mimo to są trwałe i zdrowe.

Trochę faktów

Żywność ekologiczna wyprodukowana w specjalnych warunkach nie zawiera szkodliwych pozostałości nawozów sztucznych, pestycydów, metali ciężkich, konserwantów, dodatków oraz organizmów modyfikowanych genetycznie. Rośliny w gospodarstwach nie są stymulowane do rozwoju nawozami, dlatego zawierają wyższą koncentrację składników pokarmowych. Jest to oczywista zaleta i korzyść dla zdrowia konsumenta.

Sklep z bio żywnością – TO JEST TO!

Biosklep.com.pl proponuje swoim klientom produkty od żywności ekologicznej po kosmetyki naturalne. Tym sposobem mamy dostęp do tego co nas nie truje i jednocześnie nie zanieczyszcza środowiska. Sklep ten otrzymał również wyróżnienie w prestiżowym zestawieniu „Ranking Sklepów Internetowych 2015”. Sami właściciele o firmie piszą :” Jesteśmy przeciętną rodziną. Od 2003 roku wspólnie prowadzimy firmę. Mamy dwoje dzieci, które są dla nas najważniejsze. Jakiś czas temu z niepokojem zaczęliśmy dostrzegać, jak bardzo wiele zła wyrządza dziś cywilizacja – największe osiągnięcie ludzkości. Zauważyliśmy, że dookoła nas zaczęły szerzyć się ciężkie, niejednokrotnie śmiertelne choroby i liczne alergie. W naszym otoczeniu nie ma ani jednego dziecka, które nie byłoby na coś uczulone. Coraz więcej maluchów obciążonych jest diagnozą ADHD. Stwierdziliśmy, że nie chcemy, by ktokolwiek z naszej rodziny dołączył do tego przeraźliwie szybko powiększającego się grona cierpienia. Nie od dziś wiadomo, że światu nie służy wszechobecna „chemia”. Truje wszystkich i wszystko. Nas i nasz świat. Powiedzieliśmy więc NIE żywności pełnej konserwantów,aromatów, barwników, wypełniaczy, spulchniaczy i wielu innych paskudztw, które kumulują się dzień po dniu w naszych organizmach, obciążają, osłabiają, niszczą. Odstawiliśmy środki piorące i czyszczące bazujące na ciężkich, syntetycznych związkach chemicznych, które wchłaniane są przez naszą skórę, wdychane z powietrzem, którym oddychamy. Stopniowo i trochę nieufnie, przechodziliśmy na produkty ekologiczne. Dziś wiemy już, że TO NAPRAWDĘ DZIAŁA. Te produkty rzeczywiście cechuje wysoka jakość i skuteczność. Żywność jest smaczna i aromatyczna a środki gospodarstwa domowego równie skuteczne jak wszystkie te masowo reklamowane w telewizji. Jednocześnie, wbrew pozorom, wcale nie są dużo droższe ponieważ są bardzo wydajne, często skoncentrowane i nie zawierają zbędnych wypełniaczy zwiększających jedynie objętość. Nasz domowy budżet nie wzrósł drastycznie, co mogłoby się wydawać sądząc po cenach produktów z certyfikatem ekologicznej produkcji. Okazało się np., że na proszek do prania wydajemy dokładnie tyle samo pieniędzy co kiedyś, choć cena za 1 kg może wydać się zaporowa. Sypie się go do pralki jednak kilkakrotnie razy mniej niż zwykłego, wobec czego 2,4 kg proszku wystarcza nam na tyle samo prań co wcześniej wielki wór tego reklamowanego, przy porównywalnej skuteczności. Nasze własne organizmy przekonały nas o słuszności tej decyzji. Wszystkim nam minęło wiele dolegliwości, które do tej pory zwalczali lekarze, oczywiście przy użyciu kolejnych substancji chemicznych. Teraz wybieramy już tylko produkty wolne od toksycznych substancji, min. takich jak: Barwniki – które wykazują działanie rakotwórcze, powodują wysypki, astmę, bezsenność, nadpobudliwość. Konserwanty - rakotwórcze, niektóre wywołują np. nadciśnienie, wiele działa alergizująco, obniżają ogólną odporność organizmu, niszczą witaminy zawarte w żywności, zaburzają pracę wątroby. Syntetyczne antyutleniacze i stabilizatory – często wpływają niekorzystnie m.in. na poziom cholesterolu, zakłócają procesy trawienia. Zagęszczacze (emulgatory) - zakłócają procesy trawienia, niektóre wykazują nawet działanie żrące. Te kancerogenne i alergizujące dodatki zawarte w tzw. „polepszonej” żywności zwiększają ryzyko chorób zwłaszcza u dzieci, które nie mają jeszcze ukształtowanego systemu odtruwającego, umożliwiającego wydalanie związków toksycznych. Wiele z tych szeroko stosowanych środków powoduje wzrost agresywności u naszych pociech i ich większą nadpobudliwość. A w organizmie przeciętnego 20-latka jest już nagromadzonych ok. 14 kg szkodliwych substancji. W Polsce mamy dziś epidemię uczuleniową, a chorych na oddziałach onkologicznych jest z roku na rok coraz więcej. Dlatego z czystym sumieniem chcemy zachęcić Was, drodzy czytelnicy i klienci, do dołączenia do nas; do oczyszczenia swojego świata z chemikaliów. Zadbajmy wszyscy o swoje zdrowie, o naturalne otoczenie, o lepszy, niezatruty świat dla naszych dzieci, by mogły cieszyć się pięknem natury i pełnią sił ”.

Katalog Franczyz

Sprawdź gotowe pomysły

Lody Marsjano
Dastan