Stava - niezawodne dowozy jedzenia
Usługi Gastronomia
MINIMALNA KWOTA INWESTYCJI 20 tys.
LICZBA FRANCZYZ 31 oddziałów w 27 miastach i kolejne w trakcie uruchamiania
Poznaj nas - informacje o systemie franczyzowym
Franczyza Stava to pierwsza w Europie i największa w Polsce sieć franczyzowa w branży gastro-kurierskiej. Nasze oddziały oferują restauracjom i sklepom usługę dowozu posiłków oraz zakupów do klientów, dzięki czemu restauracje i sklepy nie muszą zatrudniać własnych kierowców, mają niższe koszty oraz szybsze czasy dostawy. Dajemy restauracjom oraz sklepom korzyści finansowe i przewagę nad konkurencją.
W odróżnieniu do większości ofert franczyzowych, otwarcie oddziału Stava to niepowtarzalna okazja do:
- wejścia na rynek jako pierwszy z nową usługą - praktycznie bez konkurencji. W większości miast nie ma wciąż żadnej firmy gastro-kurierskiej,
- wejścia na duży rynek - potencjalnym klientem jest praktycznie każda restauracja, bar oraz kawiarnia w mieście,
- skorzystania z zalet ciągle rosnącego rynku - rynek dowozów posiłków w Polsce wart jest 6,6 mld zł i cały czas dynamicznie rośnie,
- możliwość stopniowego inwestowania kapitału zaczynając od niewielkich kwot,
- franczyzobiorca otrzymuje od nas w 100 proc. gotowy i sprawdzony model biznesowy.
Doświadczenie zdobywamy od 2014 roku w kilkudziesięciu miastach o różnej wielkości i populacji.
W tym okresie opracowaliśmy unikalne narzędzia informatyczne optymalizujące i automatyzujące rozdzielanie zleceń kierowcom oraz system sprzedaży i zarządzania oddziałem. Dzięki nim oddział może być rentowny od samego początku, a nasi franczyzobiorcy mają przewagę nad potencjalną konkurencją, polegającą na znacznie wyższej efektywności operacyjnej, która przekłada się na koszty niższe nawet o 50%.
Stava to lider rynku i wydawca corocznych branżowych raportów o rynku dowozów jedzenia. Stava jest członkiem Związku Pracodawców HoReCa oraz Polskiej Organizacji Franczyzodawców.
Wymagania sieci
- Osobiste zaangażowanie właściciela w rozwój i prowadzenie oddziału,
- Miasto powyżej 40 tys. mieszkańców
Wsparcie dla franczyzobiorcy
- unikalny system informatyczny autorstwa Stavy, bez którego nie da się efektywnie prowadzić oddziału gastro-kurierskiego; system automatycznie kieruje kurierami oraz wspomaga takie zadania jak m.in. nadzór nad wyposażeniem, rekrutację, układanie grafików czy rozliczenia – co przekłada się na ogromną oszczędność czasu i kosztów związanych z zarządzaniem i administracją oddziałem
- pakiet szkoleń teoretycznych i praktycznych w jednym z naszych oddziałów. W sumie miesiąc szkoleń, podczas których od A do Z nauczymy Cię wszystkich aspektów związanych z prowadzeniem oddziału
- centralne biuro obsługi klienta dzięki któremu nie musisz odbierać telefonów w bieżących sprawach związanych z pojedynczymi dostawami
- wsparcie w zakresie sprzedaży i wyceny usług
- wsparcie w zakresie optymalnego układania grafików kurierów
- wsparcie w doborze wyposażenia, specjalna oferta flotowa na najem samochodów
- bieżące szkolenia podnoszące kwalifikacje franczyzobiorcy i personelu, Wyłączność na dane miasto lub dzielnicę dużego miasta,
- dostęp do umów centralnych z sieciami restauracji (m. in. McDonald's, KFC, Pizza Hut, Sfinks, Koku Sushi i inne)
Przewidywana suma inwestycji
Początkowa kwota inwestycji wymagana do uruchomienia działalności to co najmniej 50 tys. zł (obejmuje m.in.: 3 pojazdy, wyposażenie kurierów i biura, opłatę wstępną - to założenia dla mniejszych miast). Rozwój oddziału wymaga kupowania kolejnych pojazdów i wyposażenia, dlatego też wymagany kapitał własny wynosi co najmniej 20 tys. zł - pozostała część środków potrzebnych na start oddziału może pochodzić z różnego rodzaju dofinansowań, które pomożemy uzyskać.
Zadaj pytanie franczyzodawcy
Przejdź do formularza kontaktowego z franczyzodawcą