Partner serwisu

Red Hot Chicken



Mastergrupa Marcin Ciesielski
ul. Bohaterów Warszawy 102e, 28-100 Busko-Zdrój

790 7...
Dane ukryte

Dane ukryte

www.r...
Dane ukryte

Poznaj nas - informacje o systemie franczyzowym

Właścicielem marki Red Hot Chicken jest firma Mastergrupa, która dziś koordynuje pracę kilku firm z branży gastronomicznej. Po latach doświadczeń zdecydowała o stworzeniu konceptu franczyzowego opartego na sukcesie własnych pizzerii działających pod marką Stopiątka. W 2008 roku powstała pierwsza placówka franczyzowa. Obecnie Stopiątka to ogólnopolska sieć pizzerii, którą nadal z sukcesem zarządza Marcin Ciesielski wraz ze sztabem specjalistów współpracujących z franczyzobiorcami. Red Hot Chicken oferuje cztery rodzaje wyjątkowego pod względem smaku i soczystości, panierowanego kurczaka: skrzydełka, stripsy, nóżki i udka. Flagowe produkty to skrzydełka oferowane w dwóch liniach smakowych: standardowej łagodnej oraz pikantnej, dla miłośników wyrazistych smaków. Dużą popularnością ze względu na swoją wykwintność, delikatność i wyjątkową soczystość cieszą się stripsy z polędwiczek drobiowych. To głównie skrzydełka i stripsy wypełniają kubełki RHC, boksy RHC oraz zestawy. Stripsy są również głównym składnikiem firmowej kanapki Chicken The Long oraz Wrap Tortilli RHC w trzech liniach smakowych: klasycznej czosnkowej, barbecue oraz orientalnej. Wszystkie rodzaje mięs oferowanych przez Red Hot Chicken otulone są w charakterystyczną, strzępiastą, kruchą panierkę o pięknej złotej barwie. Charakteryzują się wyjątkową soczystością oraz oryginalną nutą smakową dzięki starannemu procesowi marynowania w specjalnej mieszance ziół. Red Hot Chicken oferuje dwa rodzaje placówek franczyzowych: wyspę gastronomiczną, której idealnym umiejscowieniem są ciągi komunikacyjne w galeriach i centrach handlowych oraz typowy snack bar idealnie pasujący dla food court'ów i samodzielnych placówek gastronomicznych. Wyspy gastronomiczne o powierzchni 12m2 to pierwszy w Polsce koncept dla centrów handlowych, oferujący dania i przekąski z kurczaka panierowanego. Placówki mają wewnętrzny system wentylacji, który pozwala na samodzielne funkcjonowanie i smażenie w głębokim tłuszczu. Nie ma potrzeby podłączania się do centralnych przewodów wentylacyjnych galerii handlowych. Snack bary to większy format samodzielnych placówek o powierzchni od 50m2. Lokale tego typy prowadzą sprzedaż również z dostawą do klienta.

Wymagania sieci

Wśród naszych franczyzobiorców najchętniej widzimy osoby zaangażowane w swoją pracę, energiczne i chcące się uczyć.

Jednostki własne

1

Jednostki franczyzowe

12

Wsparcie dla franczyzobiorcy

Mastergrupa zapewnia rozwiązania dotyczące funkcjonowania marki z niepowtarzalną nazwą i logotypem, unikatowy projekt wyspy i aranżację snack barów, profesjonalną technologię wytwarzania produktu (marynaty i panierki), fachowe technik sprzedaży, skuteczny marketing i centralną promocję. W ramach współpracy franczyzowej sieć oferuje kompleksową wiedzę na temat biznesu, szkolenia na początku i w trakcie działalności. Dodatkowo partner sieci korzysta ze wsparcia zarówno struktur centralnych, jak i stałej opieki doradców regionalnych. Franczyzobiorca może również liczyć na pomoc przy projektowaniu wyspy i snack baru zgodnie ze standardami wizualnymi sieci oraz wyposażenia w specjalistyczny sprzęt gastronomiczny. Franczyzodawca zapewnia też wsparcie w zakresie rekrutacji i szkolenia pracowników oraz obsługę logistyczną placówek. W ramach współpracy franczyzowej oferujemy:

  • weryfikację lokalnego rynku pod względem konkurencji i analizę lokalizacji przyszłej placówki,
  • pomoc przy otwarciu,
  • kompleksowe szkolenia z zakresu zarządzania biznesem, personelem oraz obsługi klienta,
  • gotowe i skuteczne rozwiązania marketingowe,
  • pełne wsparcie IT np. nowoczesny system zamówień on-line na smartfony,
  • opracowaną i aktualizowaną dokumentację HACCP,
  • sekrety technologi produkcji soczystych kurczaków w chrupiącej panierce,
  • pełne wsparcie sztabu specjalistów przez cały okres współpracy.

Przewidywana suma inwestycji

  • snack bar - 60 tys. zł,
  • wyspa gastronomiczna – 60 tys. zł (jeśli istnieje możliwość podłączenia się do systemu wentylacji galerii handlowej, wówczas suma inwestycji spada do 30 tys. zł).
Kwota pokrywa całą inwestycję, czyli m. in. zaplecze gastronomiczne wraz z profesjonalnym sprzętem kuchennym, wyposażenie i wystrój wyspy lub lokalu, kompleksowy projekt i branding wyspy lub lokalu oraz podstawowy remont. Zwrot inwestycji następuje średnio po ok. roku.

Osoba Kontaktowa

Adrian Bąk

Katalog Franczyz

Sprawdź gotowe pomysły

Web Analytics google-site-verification: google3bcd9892e1b8f2dc.html