zaloguj / zarejestruj
PRZEWIŃ

GRUBY BENEK ...ten od pizzy!

Usługi Gastronomia
GRUBY BENEK ...ten od pizzy!

LOKALIZACJA ul. Sienkiewicza 82/84, 90-318 Łódź

telefon 534 469 195

www https://franczyza.grubybenek.pl

E-MAIL franczyza@grubybenek.pl

MINIMALNA KWOTA INWESTYCJI 50 tys.

Opłata wstępna 5 tys.

Opłata bieżąca 1.8 tys.

LICZBA FRANCZYZ 40

Poznaj nas - informacje o systemie franczyzowym

Gruby Benek to ogólnopolska sieć pizzerii zrzeszająca kilkadziesiąt lokali prowadzonych przez niezależnych Partnerów w ramach rozwijanego przez markę systemu franczyzowego. Podstawą oferty lokali sieci jest wyjątkowa, autorska pizza w amerykańskim stylu, którą wyróżnia puszyste ciasto o unikatowej recepturze i smaku, innowacyjna technologia wypieku i najwyższej jakości składniki. Uzupełnieniem oferty są świetne BenBurgery z kotletami ze 100% wołowiny, BenKura, czyli smażone kawałki kurczaka w autorskiej panierce oraz BenPasty - pyszne i aromatyczne makarony.

System franczyzowy Gruby Benek, który pozwala na otwarcie własnego lokalu w ramach sieci to pomysł dla osób niezależnych i przedsiębiorczych, zmęczonych pracą na cudzy sukces. Siła ogólnopolskiej sieci ze sprawdzonym know-how i ogromnym doświadczeniem w branży pozwalają ograniczyć ryzyko związane z rozpoczynaniem własnej działalności. Profesjonalne wsparcie specjalistów z centrali Grubego Benka, atrakcyjne warunki współpracy z dostawcami oraz elastyczność rozwiązań biznesowych dają partnerom sieci pewność i bezpieczeństwo w prowadzeniu własnej działalności.

Atrakcyjna oferta asortymentowa dla klientów, unikatowe receptury, nowoczesne zaplecze technologiczne oraz pełna standaryzacja wszystkich obszarów funkcjonowania lokali dają pizzeriom Gruby Benek przewagę konkurencyjną, dzięki której z marka z powodzeniem działa na rynku gastronomicznym od ponad 20 lat. Nowoczesne rozwiązania wprowadzane w zakresie wystroju lokalu, technologii produkcji, marketingu i przede wszystkim oferty dla gości zapewniają stały i dynamiczny rozwój sieci.

Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie https://franczyza.grubybenek.pl/

Wymagania sieci

Idealnym kandydatem na franczyzobiorcę Grubego Benka jest osoba, która chce pracować w lokalu i będzie na bieżąco reagować na potrzeby swojego biznesu. Taki system pracy pozwala na osiągnięcie lepszych wyników finansowych. Jednocześnie to nie jest tak, że franczyzobiorca, który nie pracuje w lokalu, jest na gorszej pozycji. Wielu naszych franczyzobiorców prowadzi więcej niż jedną pizzerię i w planach mają kolejne.
Lokal na pizzerię Gruby Benek musi mieć powierzchnię co najmniej 100 m2 i możliwość adaptacji pod działalność gastronomiczną. 

 

Wsparcie dla franczyzobiorcy

W Grubym Benku opłata wstępna to nie slogan, tylko konkretne działania. Od początku współpracy, często jeszcze przed rozpoczęciem samej inwestycji, pomagamy w doborze lokalizacji i negocjacjach warunków umowy najmu lokalu. Przy współpracy ze specjalistami w swoich branżach przygotowujemy dla franczyzobiorcy nie tylko projekt koncepcyjny, ale i technologiczny. Monitorujemy na bieżąco przebieg inwestycji i wspólnie z franczyzobiorcą planujemy kolejne kroki przybliżające nas do otwarcia lokalu. Ważnym aspektem inwestycji są dla nas nowoczesne rozwiązania, które w bieżącym funkcjonowaniu lokalu znacząco ułatwiają obsłudze pracę, a klientom podnoszą komfort wizyty czy zamówień na odległość. Dobrej jakości wentylacja, przelotowy piec do pizzy, monitory LED, zamówienia online, centrala telefoniczna, autorski system sprzedażowy – to już standard w nowo otwierających się lokalach.

Otwarcie nowego lokalu nie jest celem samym w sobie. Mamy partnerskie podejście do franczyzobiorców, dlatego niezwykle ważne jest dla nas to, aby przedsiębiorcy, którzy obdarzyli nas biznesowym zaufaniem, mogli czerpać realne korzyści z tej współpracy. Nasze działania szkoleniowe i marketingowe poprzedzają samo otwarcie lokalu. Od pierwszych dni funkcjonowania monitorujemy sprzedaż i obroty. Uwzględniając potencjał lokalizacji oraz otoczenia konkurencyjnego mamy możliwość dobierania działań, a potem mierzenia ich efektów dzięki wielu funkcjonalnościom naszego systemu sprzedażowego.

 

Przewidywana suma inwestycji

Jeśli uda się znaleźć lokal przystosowany już do potrzeb gastronomii, na jego adaptację może wystarczyć już 50 tys. zł. Do tego trzeba doliczyć około 100 tys. zł na sprzęt. Natomiast inwestycja w lokal w stanie deweloperskim będzie wyższa, jeśli chodzi o adaptację pomieszczeń. Kwota potrzebna na sprzęt jest natomiast niezmienna. 

 

Osoba kontaktowa

Natalia

Zadaj pytanie franczyzodawcy

Przejdź do formularza kontaktowego z franczyzodawcą
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem