Bosko - Lody Produkcji Własnej
Usługi Gastronomia
LOKALIZACJA
Bosko - Lody Produkcji Własnej
Krakowskie Przedmieście 4, 20-002 Lublin
JEDNOSTKI WŁASNE
1
LICZBA FRANCZYZ
0
Poznaj nas - informacje o systemie franczyzowym
Lodziarnia Bosko to miejsce, w którym sprzedajemy klientom kawałek nieba, serwując im naturalne lody produkcji własnej. Oprócz tego, jako BOSKO tworzymy także przestrzeń dla niezwykle eleganckiej i przytulnej kawiarni. Połączenie ciekawego wnętrza z wysoką jakością i unikalnym smakiem lodów sprawiły, że codziennie jesteśmy nagradzani przez klientów w sposób możliwie najlepszy z punktu widzenia przedsiębiorcy – każdego dnia kupują oni od nas setki kilogramów lodów. Dwa lata działania na rynku sprzedaży lodów, podczas których obsługujemy kilka tysięcy klientów dziennie, nauczyły nas tego, w jaki sposób zarządzać tak dochodowym biznesem i nie stracić przy tym zdrowia na kilkunastogodzinne dni pracy zarządu. Chcemy podzielić się z Wami wszystkim tym, co udało się nam wypracować. Wiemy, jak ważny jest czas, dlatego chcemy przekazać Wam całą wiedzę, którą mamy i w ten sposób wyróżnić się, dostarczając m.in. niezwykle treściwy podręcznik operacyjny. Chcemy, byście z naszą pomocą maksymalnie zautomatyzowali sposób prowadzenia biznesu i dzięki temu mieli czas na zwielokrotnianie zysków, osiągniętych na prowadzeniu Bosko.
Wymagania sieci
Duże miasta oraz miasta turystyczne,
Lokal min. 60 m2 (optymalnie ok. 100 m2),
Dużym ułatwieniem dla franczyzobiorcy będzie możliwość wzięcia leasingu,
Ambicje, by wiele zarabiać.
Wsparcie dla franczyzobiorcy
Chcemy podzielić się z Wami modelem biznesowym, który sprawdził się na tyle, że przynosi siedmiocyfrowe obroty w skali roku.
Pomożemy w stworzeniu, dostosowanego do Waszych możliwości i Waszej sytuacji, modelu biznesowego oraz symulacji przychodów.
Zweryfikujemy proponowaną lokalizację, dostarczymy wszelkich materiałów, potrzebnych do aranżacji lokalu oraz pomożemy w przystosowaniu sanitarnym lokalu.
Zagwarantujemy wyłączność terytorialną.
Damy też prawo do pierwokupu w przypadku chęci otwarcia kolejnych placówek.
Pomożemy w doborze: dostawców, maszyn, sprzętu gastronomicznego.
Dostarczymy materiały graficzne, potrzebne do prowadzenia działalności pod marką Bosko.
Przeprowadzimy szkolenie wstępne dla franczyzobiorcy i personelu z obsługi maszyn, produkcji lodów oraz obsługi klienta
Umożliwimy konsultacje z doświadczoną osobą, w zakresie funkcjonowania systemu w początkowym etapie oraz stałą wymianę informacji z franczyzodawcą i innymi placówkami franczyzobiorców.
Przekażemy przepisy na blisko 100 różnych smaków lodów oraz receptury wykonania innych produktów, a także stale dbać będziemy o innowacyjność marki.
Odpowiemy na pytania zanim jeszcze je zadacie, udostępniając know-how w formie niezwykle obszernego podręcznika operacyjnego (firmowa „wikipedia”), z szczegółowo opisanymi procedurami, dobrymi praktykami, zasadami działania, pozwalającymi na automatyzację przedsiębiorstwa – taką wiedzę zdobywa się latami.
Doradzimy w zakresie zatrudniania, szkolenia i komunikacji z pracownikami.
Udzielimy wsparcia marketingowego oraz włączymy Was do udziału w przygotowywanych przez nas działaniach reklamowych i promocyjnych.
Przewidywana suma inwestycji
70-150 tys. zł - remont i przystosowanie lokalu (w zależności od powierzchni),
130-150 tys. zł (możliwość leasingu)* - komplet maszyn włoskiej produkcji (do produkcji lodów, witryna, szafa mroźnicza, sprzęt agd),
30 tys. zł - pierwsze zatowarowanie,
0 zł - opłata marketingowa w pierwszym roku; od drugiego roku podział kosztów sieci między wszystkie placówki franczyzowe,
50 tys. zł - opłata wstępna
% - miesięczna opłata franczyzowa wyrażona w procencie od obrotu
Łącznie: 280-380 tys. zł *cena zależna od kursu euro; nie pobieramy marży na tym produkcie – wyłącznie pośredniczymy. Co więcej franczyzobiorca może korzystać z naszych zniżek na większość maszyn.
Osoba kontaktowa
Piotr Głazowski, manager ds. rozwoju