zaloguj / zarejestruj
PRZEWIŃ

7th Street - Bar&Grill

Usługi Gastronomia
7th Street - Bar&Grill

LOKALIZACJA 7 Street
ul. Nowy Świat 18A, 96-300 Żyrardów

MINIMALNA KWOTA INWESTYCJI 80 tys.

JEDNOSTKI WŁASNE 1

LICZBA FRANCZYZ 12 franczyzowych + 4 w przygotowaniu

Poznaj nas - informacje o systemie franczyzowym

7th Street - Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej. Jeżeli cenisz sobie smak dobrej amerykańskiej kuchni to nasze restauracje są właśnie dla Ciebie. W przyjemnej atmosferze przy znanych i lubianych kultowych amerykańskich piosenkach spędzisz miło czas przy dobrym posiłku sam lub w grupie przyjaciół. Nieważne jaki masz dziś humor przyjdź do nas, a my zrobimy wszystko abyś wyszedł od nas zadowolony. Czego możesz się po nas spodziewać? Przekąsek – na mały głód znajdziesz u nas kilkanaście pozycji w przystępnej cenie, zaczynając od zup poprzez różnego rodzaju sandwicze, a skończywszy na klasycznym finger food. Burgerów – w naszych restauracjach znajdziesz zawsze kilkanaście różnych kombinacji burgerów. Stale pracujemy oraz wzajemnie się inspirujemy do tworzenia nowych sezonowych pozycji. Nasze burgery gdy pojawiają się na stole wzbudzają emocje zaczynając od najprostszego Classic Burgera poprzez najbardziej popularnego Texas Burger BBQ, a skończywszy na kultowym już High Tower Combo 500g Beef Burger (któremu wielu nie dało rady stawić czoła), gdyż tworzymy je z pasji do jedzenia. Dlaczego tak się dzieje? Warzywa kupujemy od lokalnych dostawców, większość sosów robimy sami, mięso zamawiamy od uznanych polskich producentów i przestrzegamy żelaznej amerykańskiej proporcji stosowanej podczas mieleniu mięsa do burgerów czyli 80/20 (80 proc. mięsa/20 proc. tłuszczu), mięso i bułki grillujemy na miejscu. Steków – dla mięsożernych gości mamy wyjątkowe steki wołowe m.in. z amerykańskiej hodowli Black Angus czy z cenionej na całym świecie polskiej wołowiny. Wybierasz stopień wysmażenia, jeden z kilku sosów, dodatek skrobiowy oraz dodatki warzywne i twój stek ląduje na talerzu – tak jak lubisz. Wyjątkowych potraw – każdy kto lubi dobrze i dużo zjeść znajdzie u nas miejsce dla siebie. Dania z wieprzowiny, drobiu, wołowiny, ryb i owoców morza oraz sałatki. Wśród nich najjaśniej święcące gwiazdy:„Baby Back Ribs” czyli szeroko cięte żeberka podane z naszym wyjątkowym sosem BBQ, ”Chicken Bryan” dwie soczyste piersi kurczaka podane z kozim serem, suszonymi pomidorami oblane sosem maślano cytrynowym, „King Prawns Extra” krewetki tygrysie podane na żeliwnej patelni podane z krążkami cebulowymi, grzankami oraz naszym pikantnym sosem majonezowym, a to dopiero początek kulinarnej drogi przez kuchnię ameryki północnej. Ręcznie panierowanych kurczaków – w każdej naszej restauracji możesz skosztować wyjątkowych kurczaków. Nasze kurczaki najpierw marynujemy kilka godzin w specjalnie dobranej mieszance przypraw, następnie ręcznie panierujemy i smażymy w ciśnieniowej frytkownicy. Dzięki takiemu procesowi panierka jest chrupiąca, a mięso soczyste. Deserów – po dobrym posiłku deser to obowiązek. Tradycyjny sernik nowojorski, szarlotka podana na gorąco, a może deser lodowy? Napojów – sok pomarańczowy, zimna Coca Cola, piwo z beczki, kieliszek czerwonego wina do steku, kolorowy drink, a może po prostu Whisky na lodzie… Dostawy – jesteś zmęczony lub unieruchomiony i głodny w domu lub w firmie? To nie problem, zadzwoń do nas, a my przywieziemy Tobie nasze potrawy pod wskazany adres. Obsługi - zawsze możesz liczyć u nas na profesjonalną obsługę, która będzie do Twojej dyspozycji podczas spędzania czasu w naszej restauracji. Zapraszamy do współpracy! Zespół 7th Street – Bar & Grill

Wymagania sieci

  • Na Minimalna powierzchnia lokalu 100 m2 (sugerowana 120 m2 i więcej).
  • Lokal z bezpośrednim wejściem z ulicy lub w centrum handlowym.
  • Wskazana możliwość rozmieszczenia ogródka letniego.
  • Lokal w centrum miasta, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych.
  • Od Franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.
  • Wsparcie dla franczyzobiorcy

  • Działanie pod znakiem towarowym 7th Street oraz pełnym know how.
  • Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji restauracji oraz przy negocjacjach umów najmu.
  • Wsparcie w wykonaniu aranżacji restauracji 7th Street.
  • Pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
  • Zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych.
  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw 80 proc. towarów spożywczych niezbędnych do funkcjonowania lokalu wraz z rabatami sieci.
  • W ramach umowy możliwość nieodpłatnego użyczenia części sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o równowartości do 20 tys. zł.
  • Pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw.
  • Dostęp oraz stałe wspieranie przez SMSowy system utrzymywania relacji z klientami oraz obsługi rabatów.
  • Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
  • Szkolenie i przekazanie wszystkich receptur i technologii.
  • Pełny system szkoleń inicjalnych oraz bieżących.
  • Przewidywana suma inwestycji

  • Minimalna kwota potrzebna do otwarcia restauracji zaczyna się od 80 tys. zł w przypadku gotowego lokalu po innej gastronomii wymagającego niewielkich nakładów finansowych;
  • Kwota inwestycji niezbędna do wybudowania nowej restauracji od podstaw będzie zależała od wielkości i stanu technicznego lokalu i może zawierać się w przedziale 150 - 350 tys. zł;
  • Jednorazowa opłata wstępna: 10 tys. zł netto (w ramach opłaty: szkolenia personelu i właściciela, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych, przygotowanie i uruchomienie restauracji;
  • Opłata miesięczna franczyzowa wyrażona w procentach od obrotu;
  • Opłata miesięczna marketingowa wyrażona w procentach od obrotu.
  • Osoba kontaktowa

    Tomasz Kopeć Patryk Sikora
    Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem