Smacznie i ekologicznie - otwieramy bar ze zdrowym jedzeniem
Wymagania lokalowe
Minimalna kwota, którą powinien dysponować biorca licencji to 200 000zł. Pozostałą kwotę może pomóc sfinansować BIOWAY w formie dotacji, kredytu lub leasingu.
- Nasze oczekiwania względem potencjalnych lokalizacji barów BIOWAY to miasta powyżej 80 tys. mieszkańców, lokalizacje przy głównych ulicach handlowych- mówi Jakub Pierzankowski. - Mogą to być zarówno ruchliwe ciągi piesze, jak i główne ciągi ruchu kołowego. Mile widziane także lokalizacje w centrach handlowych (galerie posiadające przynajmniej 100 lokali handlowych).
Optymalna powierzchnia lokalu to ulicznego to 150 do 200 m2. Optymalna powierzchni lokalu położonego w strefie food cort galerii handlowej to 50-60 m2.
Mile widziane są lokalizacje narożne. Preferujemy posiadanie lokalu na podstawie umowy najmu lub dzierżawy na okres określony - przynajmniej 10 lat.
Co odróżnia BIOWAY od innych restauracji? Receptury budowane są w oparciu o zasady zdrowego żywienia, skład i sposób przyrządzania potraw jest ustalany z technologiem żywienia i dietetykiem, kucharze przygotowują potrawy codziennie przed otwarciem barów, więc wszystko, co znajduje się w ofercie danego dnia jest świeże i pełne wartości odżywczych. BIOWAY nie stosuje gotowych potraw i sztucznych ulepszaczy, wyklucza smażenie na głębokim oleju i używanie wysokokalorycznych sosów, ogranicza wykorzystanie soli i cukru, posiłki są przyrządzane z uwzględnieniem sezonowych warzyw i owoców oraz produktów zbożowych i nabiałowych, bez użycia mięsa.
Poza tym w ofercie jest szeroki wybór ekologicznych napojów i słodyczy, produkty pochodzą od dostawców żywności ekologicznej oraz ze sprawdzonych, lokalnych upraw. BIOWAY gwarantuje także przystępną cenę i zniżki dla studentów.
Sprawdź też inne pomysły na biznes