zaloguj / zarejestruj
PRZEWIŃ

Franczyza - smaki z czterech stron świata

 

 

 

7th Street - Bar & Grill – kuchnia amerykańska

 

 

7th Street - Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej. Jeżeli więc cenisz sobie smak dobrej amerykańskiej kuchni to restauracje 7th Street są właśnie dla Ciebie. W przyjemnej atmosferze przy znanych i lubianych kultowych amerykańskich piosenkach można miło spędzić czas przy dobrym posiłku sam lub w grupie przyjaciół. Możesz też z powodzeniem prowadzić swój biznes pod szyldem tej sieci i podawać prawdziwie amerykańskie burgery, hamburgery, steki, soczyste żeberka, panierowane kurczaki.

 

Wsparcie dla franczyzobiorcy:

  • działanie pod znakiem towarowym 7 Street oraz pełnym know how;
  • pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji restauracji oraz przy negocjacjach umów najmu;
  • wsparcie w wykonaniu aranżacji restauracji 7 Street;
  • pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
  • zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych;
  • procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta;
  • szkolenie i przekazanie wszystkich receptur i technologii;
  • pełny system szkoleń inicjalnych oraz bieżących;
  • zapewnienie ciągłej logistyki dostaw 80% towarów spożywczych niezbędnych do funkcjonowania lokalu wraz z rabatami sieci;
  • pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw;
  • dostęp oraz stałe wspieranie przez SMSowy system utrzymywania relacji z klientami oraz obsługi rabatów;
  • aplikacja mobilna 7 Street dla gości umożliwiająca zbieranie punktów oraz informowanie o aktualnych promocjach w lokalu.


Franczyzodawca ze swojej strony w ramach umowy zapewnia nieodpłatnie część sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o równowartości około 20 tys. zł (frytownice, zamrażarkę, lodówki, ogródek letni wg. własnego projektu, szklanki i filiżanki firmowe, fartuchy robocze, potykacze reklamowe).

 

Przewidywana suma inwestycji:

Minimalna kwota inwestycji potrzebna do otwarcia restauracji zaczyna się od 80 tys. zł w przypadku gotowego lokalu po innej gastronomii wymagającego niewielkich nakładów finansowych,

 

Kwota inwestycji niezbędna do wybudowania nowej restauracji od podstaw będzie zależała od wielkości i stanu technicznego lokalu i może zawierać się w przedziale 150 - 350 tys. zł

 

Jednorazowa opłata wstępna: 10 tys. zł netto (w ramach opłaty: szkolenie personelu i właściciela, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych, przygotowanie i uruchomienie restauracji.)

 

Opłata miesięczna franczyzowa wyrażona w procentach od obrotu;

Opłata miesięczna marketingowa wyrażona w procentach od obrotu.

 

Podstawowe wymagania sieci:

  • minimalna powierzchnia lokalu 100 m2 (sugerowana 120 m² i więcej);
  • lokal z bezpośrednim wejściem z ulicy lub w centrum handlowym;
  • wskazana możliwość rozmieszczenia ogródka letniego;
  • lokal w centrum miasta, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych.

 

Od franczyzobiorcy sieć nie wymaga doświadczenia w gastronomii.

 

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.41

Udostępnij artykuł:

Jakie powinno być zaangażowanie franczyzobiorcy w poszukiwaniu lokalu Jakie powinno być zaangażowanie franczyzobiorcy w poszukiwaniu lokalu
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO

Sprawdź też inne pomysły na biznes

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem