Franczyza - smaki z czterech stron świata
7th Street - Bar & Grill – kuchnia amerykańska
7th Street - Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej. Jeżeli więc cenisz sobie smak dobrej amerykańskiej kuchni to restauracje 7th Street są właśnie dla Ciebie. W przyjemnej atmosferze przy znanych i lubianych kultowych amerykańskich piosenkach można miło spędzić czas przy dobrym posiłku sam lub w grupie przyjaciół. Możesz też z powodzeniem prowadzić swój biznes pod szyldem tej sieci i podawać prawdziwie amerykańskie burgery, hamburgery, steki, soczyste żeberka, panierowane kurczaki.
Wsparcie dla franczyzobiorcy:
- działanie pod znakiem towarowym 7 Street oraz pełnym know how;
- pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji restauracji oraz przy negocjacjach umów najmu;
- wsparcie w wykonaniu aranżacji restauracji 7 Street;
- pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
- zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych;
- procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta;
- szkolenie i przekazanie wszystkich receptur i technologii;
- pełny system szkoleń inicjalnych oraz bieżących;
- zapewnienie ciągłej logistyki dostaw 80% towarów spożywczych niezbędnych do funkcjonowania lokalu wraz z rabatami sieci;
- pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw;
- dostęp oraz stałe wspieranie przez SMSowy system utrzymywania relacji z klientami oraz obsługi rabatów;
- aplikacja mobilna 7 Street dla gości umożliwiająca zbieranie punktów oraz informowanie o aktualnych promocjach w lokalu.
Franczyzodawca ze swojej strony w ramach umowy zapewnia nieodpłatnie część sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o równowartości około 20 tys. zł (frytownice, zamrażarkę, lodówki, ogródek letni wg. własnego projektu, szklanki i filiżanki firmowe, fartuchy robocze, potykacze reklamowe).
Przewidywana suma inwestycji:
Minimalna kwota inwestycji potrzebna do otwarcia restauracji zaczyna się od 80 tys. zł w przypadku gotowego lokalu po innej gastronomii wymagającego niewielkich nakładów finansowych,
Kwota inwestycji niezbędna do wybudowania nowej restauracji od podstaw będzie zależała od wielkości i stanu technicznego lokalu i może zawierać się w przedziale 150 - 350 tys. zł
Jednorazowa opłata wstępna: 10 tys. zł netto (w ramach opłaty: szkolenie personelu i właściciela, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych, przygotowanie i uruchomienie restauracji.)
Opłata miesięczna franczyzowa wyrażona w procentach od obrotu;
Opłata miesięczna marketingowa wyrażona w procentach od obrotu.
Podstawowe wymagania sieci:
- minimalna powierzchnia lokalu 100 m2 (sugerowana 120 m² i więcej);
- lokal z bezpośrednim wejściem z ulicy lub w centrum handlowym;
- wskazana możliwość rozmieszczenia ogródka letniego;
- lokal w centrum miasta, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych.
Od franczyzobiorcy sieć nie wymaga doświadczenia w gastronomii.
Sprawdź też inne pomysły na biznes