zaloguj
PRZEWIŃ

Serwuj orientalne dania z Azji Mniejszej

Jeśli masz dryg do gastronomii, potrafisz dobierać smaki, tworzysz niepowtarzalną atmosferę miejsca i masz w zanadrzu nieco gotówki - szansą dla Ciebie może być franczyza Kebab King.

Jeśli masz dryg do gastronomii, potrafisz dobierać smaki, tworzysz niepowtarzalną atmosferę miejsca i masz w zanadrzu nieco gotówki - szansą dla Ciebie może być franczyza Kebab King.

  By skorzystać z tego rodzaju pomysłu na biznes trzeb liczyć się z koniecznością osobistego zaangażowania w nadzór nad działalnością restauracji. Nie warto też wchodzić w ten pomysł bez dobrej znajomości lokalnego rynku. Może przecież okazać się, że w mieście, gdzie planujemy zainwestować, po prostu nie ma odpowiedniej niszy rynkowej. Z drugiej strony w każdy biznes wpisana jest pewna doza ryzyka.   Z pewnością zmarły niedawno Kadir Nurman, turecki imigrant uznawany za twórcę jednego z najpopularniejszych dań w Europie - doner kebaba, zdziwiłby się, gdyby zobaczył świetnie prosperujących kilkanaście restauracji Kebab King. Lokale te w niczym nie przypominają, nieco siermiężnych budek z kebabami, są za to pełnoprawnymi eleganckimi restauracjami.   

Ambasadorzy Azji Mniejszej w Europie

  Lokale, o których mowa pełnią też funkcję ambasadorów kultury Bliskiego Wschodu, a konkretniej tradycji kurdyjskiej. Przestępując progi jednej z 17-tu rentownych restauracji Kebab King, jednocześnie zanurzamy się w inspirującą kulturę Azji Mniejszej. Od razu naszą uwagę (i wyobraźnię) wzbudzą wielkoformatowe zdjęcia przedstawiające krajobrazy mórz, pustyni czy architektury. Nie trzeba dodawać, że klimat podkreślają tradycyjne elementy wystroju jak imbryki, charakterystyczne lampiony i stonowane barwy.  Jak mówią szefowie lokali taka wizyta może stać się inspiracją do własnych poszukiwać i planów podróżniczych. Oczywiście to wszystko nie zadziałałoby bez odpowiednio dobranego menu.  

- Menu naszych restauracji to blisko sto pozycji - mówi Piotr Pęszyński, dyrektor ds. rozwoju franczyzy Kebab King. - Tradycyjne dania na ciepło i na zimno, kanapki, dania obiadowe, dania z grilla, sałatki, desery, napoje orzeźwiające, kawa i herbata. Ofertę uzupełnia zestaw dań wegetariańskich oraz szczególnie atrakcyjne cenowo zestawy. Warte podkreślenia jest to, że pieczywo i baklawa codziennie są świeże i apetyczne, wypiekamy je bowiem we własnej piekarni.

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.02

Udostępnij artykuł:

Na co postawić przy wyborze lokalizacji dla swojego biznesu Na co postawić przy wyborze lokalizacji dla swojego biznesu
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem