zaloguj
PRZEWIŃ

TOP 50.Piekarnia - ciastkarnia

Czy warto poprowadzić własną piekarnię-ciastkarnię? Czy jest to dobry pomysł na biznes? A jeśli zdecydujemy się na taką firmę, to z jakimi wyzwaniami musimy się zmierzyć? Swoimi doświadczeniami w tej kwestii podzielił się z nami Leszek Meler, właściciel piekarni-ciastkarni Meler w Pelplinie. 

Piekarnia-ciastkarnia Meler od momentu powstania stanowi prężnie rozwijającą się firmę, która obecnie ma swoje sklepy w Pelplinie, Skórczu oraz po dwie placówki firmowe w Starogardzie Gdańskim i Tczewie. 

– Ciastkarstwo i piekarnictwo to trudny temat – mówi Leszek Meler, właściciel pelplińskiej piekarni. – Rynek jest już właściwie przepełniony. Kłopotem jest również stała migracja ludzi z kraju. W konsekwencji brakuje osób odpowiednio wykształconych. Coraz więcej młodych ludzi traktuje swoją profesję bardzo swobodnie, trudno ich zdyscyplinować. Równie ważną kwestią jest uprzemysłowienie tego rzemiosła. Metody tradycyjne – te prawdziwe, w których wypieki przygotowywane są ręcznie – tracą na wartości i stają się nierentowne. 

Wymagające profesje 

Jeżeli ktoś chce poprowadzić własną piekarnię-ciastkarnię, to musi się do tego profesjonalnie przygotować. 

Więcej przeczytasz na stronie: https://dobrepomyslynabiznes.pl/pomysl-na-biznes-piekarnia-ciastkarnia

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.10

Udostępnij artykuł:

Franczyza bez cięć od.2 Franczyza bez cięć od.2
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem