zaloguj
PRZEWIŃ

TOP 50.Piekarnia - ciastkarnia

Czy warto poprowadzić własną piekarnię-ciastkarnię? Czy jest to dobry pomysł na biznes? A jeśli zdecydujemy się na taką firmę, to z jakimi wyzwaniami musimy się zmierzyć? Swoimi doświadczeniami w tej kwestii podzielił się z nami Leszek Meler, właściciel piekarni-ciastkarni Meler w Pelplinie. 

Piekarnia-ciastkarnia Meler od momentu powstania stanowi prężnie rozwijającą się firmę, która obecnie ma swoje sklepy w Pelplinie, Skórczu oraz po dwie placówki firmowe w Starogardzie Gdańskim i Tczewie. 

– Ciastkarstwo i piekarnictwo to trudny temat – mówi Leszek Meler, właściciel pelplińskiej piekarni. – Rynek jest już właściwie przepełniony. Kłopotem jest również stała migracja ludzi z kraju. W konsekwencji brakuje osób odpowiednio wykształconych. Coraz więcej młodych ludzi traktuje swoją profesję bardzo swobodnie, trudno ich zdyscyplinować. Równie ważną kwestią jest uprzemysłowienie tego rzemiosła. Metody tradycyjne – te prawdziwe, w których wypieki przygotowywane są ręcznie – tracą na wartości i stają się nierentowne. 

Wymagające profesje 

Jeżeli ktoś chce poprowadzić własną piekarnię-ciastkarnię, to musi się do tego profesjonalnie przygotować. 

Więcej przeczytasz na stronie: https://dobrepomyslynabiznes.pl/pomysl-na-biznes-piekarnia-ciastkarnia

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.10

Udostępnij artykuł:

Edukido to zajęcia pozalekcyjne z klockami Lego Edukido to zajęcia pozalekcyjne z klockami Lego
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem