Partner serwisu

Franczyza, jakiej jeszcze nie było

STAVA to pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie. Jej oddziały świadczą restauracjom usługi dowozu posiłków do ich klientów, co stanowi alternatywę dla zatrudniania własnych kierowców. Dzięki temu restauracje mogą obniżyć koszty, poprawić czas dostaw i wyeliminować problemy organizacyjne przy zarządzaniu kierowcami i pojazdami.

Kluczem do sukcesu usługi STAVA jest centralnie zarządzana flota kurierów oraz autorski system informatyczny. Automatycznie układa on kurierom najbardziej efektywne trasy między restauracjami i ich klientami. Dzięki temu do rozwiezienia tej samej liczby dostaw oddział STAVA potrzebuje mniej kierowców niż restauracje, które realizują dowozy same. Tym samym klienci czekają krócej na dostawy rozwiezione przez STAVA.

Wyłączność na miasto dla franczyzobiorcy

STAVA ma za sobą 3 lata doświadczeń i blisko 250 000 zrealizowanych dostaw. Od kwietnia 2017 udostępnia swój rentowny model biznesowy w formie franczyzy. Franczyzobiorca otrzymuje pełne wsparcie przy otwarciu oddziału, ponad 300 stronicowy podręcznik operacyjny m.in. z obszernym rozdziałem o prowadzeniu sprzedaży, licencję na system informatyczny oraz wyłączność na miasto w którym otwiera oddział. Nie warto zwlekać z decyzją bo w jednym mieście może działać tylko jeden franczyzobiorca STAVA. Od kwietnia zgłosiło się już kilkaset osób zainteresowanych franczyzą. STAVA poszukuje franczyzobiorców w miastach od 50 tys. mieszkańców. Wymagany kapitał własny zależy od wielkości miasta i zaczyna się już od kilkudziesięciu tysięcy złotych. Dużą zaletą tej franczyzy jest to, że w odróżnieniu od np. otwarcia restauracji, w STAVA nie trzeba inwestować całego kapitału przed startem oddziału. Większą część kapitału franczyzobiorca wydaje dopiero wraz z rozwojem swojego biznesu. Oddział STAVA jest rentowny prawie od samego początku. Kontakt dla zainteresowanych: formularz na stronie franczyza.stava.pl

Katalog Franczyz

Sprawdź gotowe pomysły