zaloguj / zarejestruj
PRZEWIŃ

Zostać producentem soków. Zaproś do sadu mobilną tłocznię zdrowych napojów

Zdrowy, pożywny sok wcale nie musi oznaczać napoju z koncentratem pełnym konserwantów. Na polskim rynku funkcjonują już firmy, dysponujące mobilnymi maszynami do tłoczenia soków. Jedną z nich jest przedsiębiorstwo Dar Ogrodu Dariusz Jezierski.

Zdrowy, pożywny sok wcale nie musi oznaczać napoju z koncentratem pełnym konserwantów. Na polskim rynku funkcjonują już firmy, dysponujące mobilnymi maszynami do tłoczenia soków. Jedną z nich jest przedsiębiorstwo Dar Ogrodu Dariusz Jezierski. Mobilne urządzenie do produkcji soków naturalnych metodą tłoczenia, oferuje wielokrotnie nagradzany austriacki producent maszyn agrotechnicznych firma Kreuzmayr GMBH.

Zalety mobilnej tłoczni są oczywiste. Dla właściciela sadu, to przede wszystkim mniejsze koszty. Zapraszając firmę tłoczącą soki na miejscu zyskuje on czas i pieniądze. Zysk to także własny, niepowtarzalny produkt, który "od teraz" można reklamować jako - "ten konkretny z naszego sadu". Dodatkowo jeśli mobilny przetwórca dysponuje odpowiednimi opakowaniami, sadownikowi pozostaje tylko cieszyć się z wydajności swojej plantacji i maszyny, która do niego zawitała. A wszystko pod warunkiem dostępu do czystej wody wodociągowej i trójfazowego łącza elektrycznego, niezbędnych do uruchomienia maszyny.

Świeży sok we "własnym pudełku"

Urządzenie dzięki potężnej prędkości obrotowej pozwala na miejscu w sadzie, stworzyć jednorodny poziom zmętnienia soku. Firma Dar Ogrodu gwarantuje, że kolejne partie soków będą takie same. Zastosowana technologia pozwala na pozbywanie się niepożądanego osadu. Oczywiście otrzymany sok będzie zawierał naturalny osad i zmętnienie. Dodajmy, że tak powstające produkty mają optymalny czas przydatności do spożycia. W ten sposób wytworzone produkty nie będą zawierały konserwantów, cukru i dodatkowej wody. Producent Dar Ogrodu informuje, że by wytłoczyć sok wystarczy dostarczyć minimum 50 kg jabłek, gruszek, czy aronii. Natomiast wspomniane we wstępie tłoczenie soków na miejscu odbywa się od minimum 5 ton owoców. Dodajmy, że 1000 litrów płynów zapakowanych w 10-litrowe Bag-in-Box zajmuje około 1,4 m3. Warto wiedzieć, że ten sam produkt w szklanych butelkach zajmuje 2,45 m3 czyli niemal dwa razy więcej.

Oceń artykuł:

Średnia ocen: 3.31

Udostępnij artykuł:

Franczyza z Naturhouse Franczyza z Naturhouse
ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW
POWRÓT DO LISTY
POPRZEDNIE VIDEO KOLEJNE VIDEO

Sprawdź też inne pomysły na biznes

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem